Rektor: - Nå er vi ENDELIG i gang

Rektor: - Nå er vi ENDELIG i gang Spesial

Nå er skoleåret endelig godt i gang.  I år har vi tatt i mot 210 «nye» og «gamle» Aglo-elever. Veldig hyggelig! Vi er glade for at så mange har valgt oss! Fordi vi er til for nettopp dere.

TEKST: GØRILD JORAMO, REKTOR AGLO VIDEREGÅENDE SKOLE

Klassene har hatt mange bli-kjent-aktiviteter, som f.eks. dagen med sju kilometers aktivitetsløype rundt Skatval. Vi var kjempeheldige med været og stemningen var god. Selv fikk jeg hilst på dere alle sammen på posten hvor dere skulle kjenne igjen selvportrett av kjente kunstmalere. Jeg ble imponert over samarbeidet og kunnskapen om Pushwagner, Van Gogh og Kaelho!

Skoleturen i år gikk som vanlig opp til Galdhøpiggen, mens hjemmeturen gikk til Svartkamhytta første dag, og Hegra Festning andre dag. Vi var ikke så heldige med været disse dagene, men uansett var det ikke noe å utsette på humøret! Slike dager er gode for å bli kjent med hverandre, og det tenker vi er viktig.

Det blir mye skolearbeid utover året, og da er det greit om vi kan trives i hverandres selskap. Bildet under symboliserer mye hvordan vi på Aglo tenker. Sammen blir vi sterke, og vi får til mer enn når vi er alene. Sammen om å nå et felles mål. Da blir det gjerne mål.

_DSC9860.jpg

Noe av skolearbeidet utover året vil være lystbetont og artig, mens noe kanskje blir tyngre. Selv prøvde jeg meg med en undersøkelse i en av klassene mine da jeg hadde en påbyggerklasse i norsk. Jeg tenkte at hvis jeg fant ut hva elevene likte best av det vi skulle igjennom av lærestoff, kunne vi fordype oss i det, mens vi kunne jobbe mindre grundig med det som ikke var så populært. Det viste seg selvfølgelig at det som noen syntes var ekstra spennende, syntes andre var det som var kjedeligst. Det er naturlig at vi er ulike, og det er faktisk godt at vi er forskjellige!

Et råd vil være å jobbe godt og grundig fra starten. Selv om det kommer fagstoff som du kanskje synes er litt kjedelig, er det lurt å prøve å være positiv og åpen. Positivitet og arbeidsglede smitter, og innsats gir resultater. Aktive klasser som jobber, spør og kommenterer fagstoffet lærer bedre, i tillegg til at det blir mye triveligere å lære. Tenk over at alle har en viktig rolle i å være aktiv, positiv og støttende for at dere sammen skal få et godt læringsmiljø!

Lagre

agloadresse_ny_970.JPG